X

Cursus heggenvlechten Udenhout (NB)

Op zondag 26 november organiseren we op de biologische boshoeve Sprankenhof in Udenhout een cursus heggenvlechten. Mark en Josèt, eigenaren van het biologische bedrijf Sprankenhof, hebben jaren geleden honderden meters heg op en rond hun tuinen aangelegd. Die kunnen we nu gaan vlechten. Deze cursus vormt het begin er van. Het is al een forse heg met diverse soorten struiken en boompjes. Daarvan gaan we (jullie, cursisten) een stukje tot ondoordringbare afscheiding omtoveren.

Waar: Boshoeve Sprankenhof, 5071 RA Udenhout (NB). Instructeur: Lex Roeleveld. Vlechtstijl: staken en binders.

Programma: 9.00-15.30 uur. Korte inleiding over de stand van zaken van het heggenvlechten in Nederland en op verzoek kunnen we enkele technische thema's bespreken. We gaan daarna snel aan de slag en maken het werk voor 15.30 uur af zodat je aan het einde van de cursusdag alle aspecten van het vlechten van deze forse, diverse heg hebt geoefend.

Eten en drinken: Voor koffie/thee, en een biologische lunch wordt gezorgd.

Gereedschap en kleding: Mocht je zelf een takkenzaag, takkenschaar en stevige handschoenen hebben, neem die dan mee. Wij hebben het speciale gereedschap voor heggenvlechters (hakmes en bijl) bij ons, maar ook voor veiligheidsbrillen en takkenzagen en -scharen voor diegenen die dit nodig hebben. Zorg voor stevige kleding en schoeisel. Houd de weersvoorspelling in de gaten.

Deelname en info: Maximaal aantal deelnemers: 16 personen. Deelnamekosten: € 49,50 pp. incl. biologische lunch. Geef je op d.m.v. een mailtje naar info@heggen.nu, t.a.v. Lex Roeleveld.


terug naar het overzicht