X

Op zondag 28 januari 2018 organiseren we op de biologische boshoeve Sprankenhof in Udenhout een cursus heggenvlechten. Mark en Josèt, eigenaren van het biologische bedrijf Sprankenhof, hebben jaren geleden honderden meters heg op en rond hun tuinen aangelegd. Die kunnen we nu gaan vlechten. Er is op 26 november al een begin gemaakt. Het is een forse meidoornheg. Daarvan gaan we (jullie, cursisten) een tweede deel tot ondoordringbare afscheiding omtoveren.

Waar: Boshoeve Sprankenhof, 5071 RA Udenhout (NB). Instructeur: Lex Roeleveld. Vlechtstijl: staken en binders.

Programma: 9.00-15.30 uur. Korte inleiding over de stand van zaken van het heggenvlechten in Nederland en op verzoek kunnen we enkele technische thema's bespreken. We gaan daarna snel aan de slag en maken het werk voor 15.30 uur af zodat je aan het einde van de cursusdag alle aspecten van het vlechten van deze forse, diverse heg hebt geoefend.

Eten en drinken: Voor koffie/thee, en een biologische lunch wordt gezorgd.

Gereedschap en kleding: Mocht je zelf een takkenzaag, takkenschaar en stevige handschoenen hebben, neem die dan mee. Wij hebben het speciale gereedschap voor heggenvlechters (hakmes en bijl) bij ons, maar ook voor veiligheidsbrillen en takkenzagen en -scharen voor diegenen die dit nodig hebben. Zorg voor stevige kleding en schoeisel. Houd de weersvoorspelling in de gaten.

Deelname en info: Maximaal aantal deelnemers: 16 personen. Deelnamekosten: € 49,50 pp. incl lunch. Geef je op d.m.v. een mailtje aan Josèt Vermeer - joset@sprankenhof.com .

Sprankenhof - biologische tuin en keuken, Schoorstraat 26a, 5071RA Udenhout, T: (013) 511 64 94, (06) 12 15 54 42, W: www.sprankenhof.com


terug naar het overzicht