X

Masterclass heggenvlechten. Zaterdag 10 maart, landgoed Roggebotstaete (Dronten)

Masterclass heggenvlechten georganiseerd op zaterdag 10 maart 2018 op landgoed Roggebotstaete, Dronten. De masterclass wordt gegeven door professionele Engelse heggenvlechters. Naast het vlechten zal er ook aandacht besteed worden aan het onderhoud en scherp maken van hakmessen en bijlen.

Op Roggebotstaete gaan we een grote hazelaarheg vlechten. Deze ligt tussen een vorig jaar aangelegd voedselbos en een weide met extensief gehouden Brandrode runderen. Vorig jaar is hier al een deel van de heg gevlochten. De resultaten daarvan gaan we bekijken en kort bespreken.

We gaan het grootste deel van de dag vlechten. Jullie worden daarbij, zoals gezegd, begeleid door onze Engelse collega's. Neem zoveel mogelijk je eigen gereedschap mee en in ieder geval een paar werkhandschoenen. We hebben, voor wie dat nodig mocht hebben, hakmessen, bijlen en zaagjes bij ons.

De bijdrage voor deelname is 40 Euro pp. Deze bijdrage is nodig om een deel van de reis- en verblijfkosten van onze Engelse collega's te kunnen betalen. Inbegrepen zijn koffie, thee, sap en een heerlijke biologische lunch (en niet te vergeten een hele gezellige dag).

Op Roggebotstaete zullen waarschijnlijk in het kader van NLdoet diverse activiteiten rond het voedselbos plaatsvinden. Houd hiervoor de website van het landgoed in de gaten.

Masterclass Roggebotstaete 2017


terug naar het overzicht