X

Boomplantprogramma 2017-18 (inschrijving gesloten)

De stichting Heg&Landschap heeft ook dit seizoen weer de mogelijkheid geboden om plantgoed voor inheemse bomen en struiken te verkrijgen. Particulieren, lokale groepen en organisaties konden tegen een minimale vergoeding plantgoed ontvangen. Dit is, en wordt ook komend seizoen weer mogelijk gemaakt door een samenwerkingsovereenkomst tussen de stichting Heg&Landschap en de Fondation Yves Rocher. Deze Franse organisatie stimuleert wereldwijd het aanplanten van bomen (zie bijv. Ethiopië verslag) om de biodiversiteit te ondersteunen. Heg&Landschap organiseert het Plant-for-the-Planet programma van de Fondation in Nederland voor het 5e achtereenvolgende jaar. Jaarlijks gaat het om maximaal 50.000 stuks bosplantsoen. Door de enorme belangstelling zijn het er dit seizoen wat meer geworden. De inschrijving is nu gesloten. Het inschrijvingsformulier blijft hieronder nog enige tijd staan om eventuele aanpassingen in reserveringen mogelijk te maken.

Wil je meer weten en bekijken of je aan het programma zou kunnen meedoen, lees dan het document Boomplantprogramma 2017-18 en bekijk de lijst met beschikbare soorten (zo lang de voorraad bij de kwekers strekt), maten van het plantgoed en de vastgestelde eigen bijdrage.De prijslijst is op 4 nov. aangepast. Vanaf 4 nov. is de eigen bijdrage Zuurbes en Inlandse vogelkers met resp. € 0,10 en € 0,20 verhoogd, Rosa tomentosa met € 0,10 verlaagd en Ruwe iep is niet beschikbaar.

Ben je geïnteresseerd en denk je te voldoen aan de gestelde voorwaarden, stuur ons dan per email het volgende:

Je ontvangt z.s.m. antwoord. Heb je vragen stuur ons dan een berichtje. De actie loopt zolang de voorrraad strekt, en dat is per 6 december het geval.

We gaan proberen om de 4-6 weken een afhaaldag te organiseren in Berghem. De mogelijkheid elders af te leveren is toegelicht in Boomplantprogramma 2017-18. .

Voor nadere informatie kun je terecht bij: Lex Roeleveld, E: stichting&hegenlandschap.nl. Vergeet s.v.p. niet je tel.nr. te vermelden.

Internationale uitwisseling

In oktober 2016 bracht Lex Roeleveld, coördinator van ons boomplantprogramma, op uitnodiging van de Fondation Yves Rocher, een bezoek aan Ethiopië. Doel was een uitwisseling van ervaringen, tevens een soort informele evaluatie, van het door de Fondation al vele jaren ondersteunde boomplantprogramma van de organisatie Green Ethiopia. Het werd een indrukwekkende reis door Tigray, de meest noordelijke provincie, grenzend aan Erithrea. Onze inspanningen om bomen te planten, verbleken de inspanningen die Ethiopische dorpelingen plegen om de ernstig geërodeerde gronden te herstellen en de biodiversiteit te versterken. Alle lof voor boeren, overheidsfunctionarissen en Green Ethiopia voor hun werk in dit deel van Ethiopië. Klik hier voor een blik in het eindrapport. Op de fotopagina zijn onder Boomplantprogramma Ethiopië meer foto's van deze reis opgenomen.

Vrouwen leggen terrassen aan (!) waarna boompjes geplant worden. Gastvrije ontvangst (met lokaal bier) door boeren die tef aan het dorsen zijn.

Op veldbezoek. Lange tochten door de bergen. Een lokale kwekerij van inheemse bomen