X

Het Gilde van heggenvlechters

Het Gilde van Heggenvlechters is in maart 2011 opgericht. Het doel van het gilde is de kennis en vaardigheden van het heggenvlechten in Nederland te verbeteren. Hoe het gilde zich zelf ziet staat hier mooi en bondig beschreven. De Proeve van Bekwaamheid van de leden van het eerste uur werd afgenomen door een viertal van de beste Engelseheggenvlechters onder leiding van Peter Tunks. Sindsdien ligt de begeleiding en de beoordeling van heggenvlechters die aspitant gildelid en vervolgens lid willen worden, in handen van het gilde. Op 11 november 2018 zijn de laatste (3) nieuwe leden tot het gilde toegetreden. Daarmee is het aantal leden op nu op 10 gekomen. Het gilde van heggenvlechters vormt onderdeel van de Vereniging voor heggenvlechten. Binnenkort wordt hier meer informatie over het gilde toegevoegd.

De groep waarmee we in 2011 startten (vlnr Wilfried Berendsen, Louis Dolmans, Jef Gielen, Lex Roeleveld, Robert Ceelen, Rob Juyn en Peter Ceelen.

Het gilde logo

Nieuwe gildeleden na Proeve van Bekwaamheid

Het Gilde van Heggenvlechters verwelkomt 3 nieuwe leden. Martijn Schippers, Piet Duindam en Hans van Berlo hebben zondag 11 november in Odijk met succes hun Proeve van Bekwaamheid afgelegd. Als aspirant lid hebben ze laten zien een moeilijke heg succesvol te kunnen vlechten. Elke deelnemer kreeg 5 uur de tijd om 7 meter heg te vlechten. De jury bestond uit 2 gildeleden. Dat het om een serieus examen ging mag blijken uit het feit dat van 2 van de 5 deelnemers aan de Proeve het niet redden. Zij krijgen in februari de kans lid te worden door aan de volgende Proeve deel te nemen. De Proeve vond plaats tijdens een ledendag van de Vereniging voor heggenvlechten en er werd dan ook door andere flink op los gevlochten. De eerste vlechtdag werd verder gevierd met een heerlijke lunch verzorgd door Walter Jaaltink, landschapscoördinator van de gemeente Bunnik en een lezing over de ecologie van de heg door Wim Vanweersch.

Piet Duindam aan het werk.