X

Kampioenschappen heggenvlechten 2017-18

Dit seizoen worden er in Nederland 3 kampioenschappen heggenvlechten georganiseerd. De eerste Heggenvlechten voor ons erfgoed is gehouden op zondag 19 november in Vorden. De twee andere kampioenschappen staan hieronder aangekondigd.

Kromme Rijn kampioenschap heggenvlechten, Odijk

Kromme Rijn kampioenschap heggenvlechten, Odijk

Zaterdag 13 januari 2018

Meer informatie

NK Maasheggenvlechten, Boxmeer

NK Maasheggenvlechten, Boxmeer

Zondag 11 maart 2018

Meer informatie

Kampioenschap Heggenvlechten voor ons erfgoed 2016-17

Op 14 januari 2017 vond voor de 3e keer het kampioenschap Heggenvlechten voor ons erfgoed plaats. Het ampioenschap werd georganiseerd op landgoed Bonenburg in Heerde. Landgoed Bonenburg is het landgoed met de grootste lengte aan gevlochten heggen in Nederland. Sinds 2002 worden er elk jaar heggen op het landgoed gevlochten en nieuwe heggen aangeplant. Een prachtige locatie voor zowel deelnemers als bezoekers.

Heggenvlechten voor ons erfgoed is een uitnodiging aan de meest ervaren heggenvlechters om hun kwaliteiten te tonen. Deelnemers hebben de keuze uit 3 vlechtstijlen. De professionele jury beoordeeld alle vlechtstijlen volgens een en dezelfde set criteria. De gemeente Heerde heeft het evenement van harte gesteund en met steun van lokale organisaties en het landgoed werd het kampioenschap een groot succes. Winnaars dit jaar waren Martijn en Luke Schippers uit Harmelen (Utr.). Kijk hier voor de video-opname van het kampioenschap en de uitslag.

de deelnemers

de winnaars

Kampioenschap Heggenvlechten voor ons erfgoed 2017-18

Het 4e kampioenschap Heggenvlechten voor ons erfgoed vond op zondag 19 november plaats in Vorden, de Achterhoek. Na landgoed Boonenburg in Heerde, hadden we ook dit kampioenschap weer een geweldige locatie, de boerderij De Windenberg. Omgeven door bos, houtwal en eikenlaan was het een prachtig decor. Helemaal als de zon doorbrak. De Windenberg is eigendom van Ria Fokkink die er een biologische geitenhouderij heeft.

Winnaars dit jaar waren Florence Deru en Lex Roeleveld. De prijs voor de beste 'cutting technique', ter beschikking gesteld door John French, hing naar het team Spinoza (Ben Roeterd, Ruud Borkes en Arjan Vriend). De aanmoedigingsprijs ging naar het team Warmonderhof. De volledige uitslag kun je hier bekijken. Een uitgebreide fotoreportage is vanaf 4 december te zien op de pagina fotoalbum. Dan volgt hier ook een verslag van de dag. Hieronder enkele foto's van de zwoegende deelnemers gemaakt door Ursula Bos.