X

Cursusdag hazelaar hakhout

Op zaterdag 20 november gaan we in het hazelaar hakhoutbos op Landgoed Sandenburg in Langbroek zagen, sorteren, en schoonmaken, en worden er takkenbossen gemaakt. Een groot deel van het materiaal zal als staken en binders voor het heggenvlechten gebruikt worden.

Deze cursusdag is bedoeld voor diegenen die vorig seizoen hebben deelgenomen. Daarnaast kunnen we een beperkt aantal nieuwe krachten plaatsen. Al werkend zal het e.e.a. over de oogst, het gebruik van het gekapte hazelaarhout en het bosonderhoud verteld worden.

Het is boswerk en november dus kleed je daarop. Neem svp ook werkhandschoenen mee. Mocht je een takkenschaar hebben neem die dan mee. Wij hebben voldoende gereedschap mocht dat niet zo zijn. Kijk op de fotogalerie van onze website om een idee van het werk te krijgen. Er zijn geen kosten aan deelname verbonden. Neem wel lunch en drinken mee. We zullen ons best doen om een pan soep te regelen. Iedereen die in het bos uit de voeten kan, kan meedoen. Het maximumaantal deelnemers is beperkt tot 15.

Later deze winter zullen we nog meer cursusdagen organiseren. Deze zullen we op deze website en in onze nieuwsbrief van half november aankondigen.

De cursus wordt verzorgd door Lucie Cowles uit Engeland en Lex Roeleveld.

Voor opgave en/of informatie kun je terecht bij Lex Roeleveld, E: info@hegenlandschap.nl


terug naar het overzicht