X

Cursussen

In het seizoen 2023-2024 staan er een aantal cursussen heggenvlechten gepland (zie hieronder). Meest eendaagse cursussen voor diegenen die nog nooit met het bijltje gehakt hebben, maar ook voor de enigszins ervaren heggenvlechters.

Voor de meer ervaren heggenvlechters organiseren we op zaterdag 9 maart, de dag voor het NK Maasheggenvlechten, een masterclass. Deze wordt door ons georganiseerd maar gegeven door Engelse, Welsh en Ierse heggenvlechters. Mocht je geïnteresseerd zijn in een cursus of vragen hebben, laat het ons weten: info@hegenlandschap.nl . Let op: voor sommige cursussen dien je je bij een andere organisatie op te geven. Dat staat genoemd in de beschrijvingen hieronder.

Er zullen de komende weken en maanden nog nieuwe cursusdagen aan de agenda worden toegevoegd. Waarschijnlijk ook cursussen in hakhoutbeheer en in het werken met hazlaarhakhout voor moes- en siertuin.

Diverse cursussen heggenvlechten

Kijk voor de meest actuele informatie ook in de agenda.

Brummen – 9 december 2023 en zaterdag 13 januari 2024. Als onderdeel van driedaagse cursus die in november gestart is. Nadere informatie: René Rijks, rjrijks.1965@gmail.com

Zeewolde – 27 januari. Nadere informatie: Marion Scherphuis, Landschapsbeheer Flevoland, scherphuis@landschapsbeheer.net

Neeritter (N-B) – 24 februari 2024. Nadere informatie: Lex Roeleveld, info@heggen.nu .

Boxmeer – 10 maart 2024. De stichting Landschapsbeheer Boxmeer organiseert oefenochtenden in aanloop naar het NK. Klik hier voor het programma.

Markelo - 17 maart 2024. Cursus heggenvlechten in Markelo. Heb je nog nooit gevlochten? Dan kan je je hier aanmelden. Mensen die al wel ooit ergens een cursus hebben gedaan kunnen zich bij mij (kristiannevdput@gmail.com) als vrijwilliger aanmelden. Voor vrijwilligers zijn er geen kosten aan verbonden.

Masterclass heggenvlechten

De Masterclass heggenvlechten wordt verzorgd door Engelse, Welsh en Ierse heggenvlechters. De locatie (Midden-Nederland) is nog niet bekend. Beschouw dit als een vooraankondiging. Ervaring is vereist. Kosten deelname € 75.