X

Over heg & landschap

Heggen in een natuurrijk, renderend cultuurlandschap

De Stichting Heg & Landschap wil meer en beter onderhouden, mooiere heggen en heggenlandschappen in Nederland. We willen heggen weer een plek op het platteland geven: een duurzame plek voor heggen die belangrijke rollen vervullen. Heggen als ecologische verbindingsstroken. Heggen voor identiteit van streken met kleinschalige, besloten landschappen. Heggen als groene monumenten die verhalen over heggenleiers, landweren, kerkenpaden en omhaagde boomgaarden. Heggen die wandelaars en fietsen langs hun pad geleiden en niet te vergeten heggen die schapen en koeien in de wei houden.

Wat we doen:

Werk in het veld: het stimuleren van de aanleg van nieuwe heggen en het verbeteren van de kwaliteit van onderhoud en beheer.

Kennisuitwisseling: het verspreiden van kennis en vaardigheden over het belang van heggen, moderne toepassingsmogelijkheden en goed, aangepast beheer. Als het nodig is nieuwe kennis ontwikkelen.

Stimuleren beleid en regelgeving door leerpunten hiervoor te formuleren.

Onze stichting doet dit niet alleen, maar wil mensen en organisaties enthousiast maken, ondersteunen en betrekken bij het vormgeven en uitvoeren van activiteiten.

Heg & Landschap is opgericht in 2003. Wilt u meer informatie of een actieve bijdrage leveren aan ons werk, neem contact met ons op via: info@ hegenlandschap.nl.

Heg & Landschap organiseert cursussen
voor beginners en gevorderden:
- heggenvlechten
- groen erfgoed