X

Kampioenschappen

Bij het heggenvlechten hoort zo nu en dan een wedstrijdje. Kampioenschappen heggenvlechten kennen we enkel in Engeland, Wales, Schotland en Nederland. We startten in 2005 met het eerste kampioenschap, direct maar Nederlands kampioenschap Maasheggenvlechten getiteld. Vanaf de allereerste keer een ongekend succes. In 2005 startten we met een tweede kampioenschap, Heggenvlechten voor ons erfgoed . Het wordt elk jaar in een andere gemeente georganiseerd. Bestuursleden van Heg & Landschap bezoeken bijna elk jaar in Engeland het nationaal kampioenschap (eind oktober) en het Zuid-Engels kampioenschap (2e helft februari). Een aantal Nederlandse heggenvlechters nemen aan deze kampioenschappen deel.

Bekijk het foto-album voor een impressie van de kampioenschappen Heggenvlechten voor ons erfgoed en enkele impressies van de Engelse kampioenschappen.


NK Maasheggenvlechten in Boxmeer

zondag 10 maart 2024

Het NK Maasheggenvlechten in Boxmeer (Land van Cuijk) vindt traditiegetrouw plaats op de tweede zondag van maart, dit jaar is dat op 10 maart. Wil je deelnemen of meedoen aan de verplichte trainingmomenten of alleen het kampioenschap bezoeken, kijk dan op www.maasheggen.nl. De stichting Landschapsbeheer Boxmeer organiseert oefenochtenden in aanloop naar het NK. Klik hier voor het programma.

Klik hier voor de poster in groot formaat.